Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Realne Życie - czy zagrali byście

Server - pytania   

52 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagra?by? na takim servie ?

2. 2. Czy by? by? zainteresowany kupnem VIP na serverze ?

3. 3. Czy chcia?by? pomóc przy tworzeniu servera ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam z kolegami mamy server sand 10 slotó żeby sobie pograć i postanowiliśmy założyć server 10 - 20 slotowy na początek o Realnym Życiu

chodziło by się do pracy itp.

na początku mieszkanie w bloku na 7 dni potem jak nazbierasz około 5 k to kupujesz działkę na wsi u sołtysa (normalni gracze będzie można zakupić za VIP kupujesz VIP i masz sołtysa lub za ileś tam kasy w grze ) na działce budujesz co chcesz ;) możesz kupić sobie stoisko na targu i sprzedawać swoje itemki ;) lub za dajmy na to 300k zakupić ziemię pod firmę i zrobić np. fabrykę książek ;)

było by miejsce gdzie można zbierać trzcinę i kaktusy by zarobić na własną działkę był by mc donald gdzie można by było kupić jedzenie "miasto" w miarę ilości graczy będzie rozbudowywane miasteczko

im więcej graczy tym więcej wsi ;)

nie czarujmy się to server testowy ale myślę że wyplai musimy założyć sklep vip dla was byście nas troszeczkę wsparli server powinien działaś co najmniej 2 miechy jak nie wypali oczywiście jak się wszystko powiedzie to będzie dłużej ilość slotów zależy od hostu który wybierzemy będziemy się starać wybrać jak najlepszy host za najniższą cenę ;) by połączyć przyjemne z porzytęcznym

Jeśli ktoś poleca jakiś host PW w sprawach pytań dotyczących : "czy mógłbym pomóc przy serverze " kierować na moje PW

Odpowiedzi piszcie pod tym tematem jeśli macie uwagi to piszcie wszelka krytyka mile widziana od posiadaczy własnych serverów by napisali co może w tym servie nie wypalić ;)

Wiem że to mało opłacalny pomysł ale to ma być server testowy ;)

A więc piszcie ;)

@EDIT

- Dodano ankietę

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zastrzyk motywacji zaaplikowany ;)

Zagrać by się zagrało ? 10 - 20 mało ? Jak pisałem server testowy ale jeśli by wypalił to na craft serve byśmy założyli tyle że założenie servera 10 slotowego to 25 zł tworzących serva jest 5 czyli po 5 zeta ;) admini to te same 5 osób z cczego 3 będą cały czas adminami a 2 będzie z wami grało ;) będą mieli range admin i ja z HeadAdmin ;)

ponoć na pukawce jest dobry host ale nie weim jak z vipem i dlatego będzie na craft serve jeśli będzie dziennie co najmniej 5 - 10 osób a vip przyniesie jakiś dochód server zostanie przedłużony a nawet może zostanie powiększona liczba slotów

na pukawce chyba jest możliwośc przelewu za vipa a na craft tego niema więc jeszcze się zastanowię

sory za błędy ale śpieszy mis ie ;)

Opublikowano

Witam, chętnie zagrałbym na serverze role play. Nad kupnem VIP Pomyślę, ponieważ server może nie wypalić. Ogólnie pomysl mi się podoba, proponowałbym zrobić ten server na specjalnym bukkicie z modami, aby wprowadzić np. plugin na narkotyki, bronie

Pomogłem? Postaw: "✔ Lubie To"

Opublikowano

Zawsze marzyłem pograć na takim serverze ^^ Nie wiem, dlaczego - po prostu interesuje mnie coś takiego. Mam nadzieję, że pomysł wypali. Chętnie, oczywiście, zgłoszę się do jakieś określonej pracy - pod warunkiem, że taka istnieje ;) W razie osiągnięcia pomocy ode mnie, proszę o kontakt na PW. Pozdrawiam, BFH Polska :)

Masz problem w sprawie Battlefielda Heroes ??? Pisz na PW

Jeśli pomogłem, nie zapomnij dać LIKE

BFH Polska ;)

Opublikowano

Spoko ;)

Myślałem nad tym by mlekiem można było się opić i cukrem bo kiedyś widziałem taką opcje że jak się cukier zjadło to odlot był :D

nie wiem czy można tak zrobić że jak wźniesz cukier to musisz go brać regularnie bo co jakiś czas jak nie będziesz brał to ci HP zabiera ale na servie by było to nie legalne

w mieście pvp wyłączone na obrzeżach już nie bo to irytujące takie ciągłe zabijanie ;) ,

wprowadzone by było więzienie w którym komendy typu home i spawn nie działają ;)

Opublikowano

Ziomuś, to nie jest tak "hop siup", na to trzeba z pół roku, większość takich servów nie wypala, ale jak już się uda, to są pełne do czasu, potem jest to nudne. ;)

647041416238306889721.png

Opublikowano

Ziomuś, to nie jest tak "hop siup", na to trzeba z pół roku, większość takich servów nie wypala, ale jak już się uda, to są pełne do czasu, potem jest to nudne. ;)

Ja wieżę w snickersa i mam nadzieję że nie podda się.

Opublikowano

Mogę pomóc mam 15 lat jestem ogarnięty.

nick w mc: Zyczu

Abyś dodał możliwość npc /home naza_gracza By było można kogoś odwiedzić za pozwoleniem drugiem osoby Ale mozna od bezpieczyć wpisując /home public i wtedy kazdy po wpisaniu /home Zyczu by mógł się teleportować do chaty bez pozwolenia ale jak się ma /home private to wtedy nikt nie może. To by było realne

Opublikowano

Moge pomuc mam 15 lat jestem ogarnięry.

nick w mc: Zyczu

Abyś dodał możliwość npc /home naza_gracza By było można kogoś odwiedzić za pozwoleniem drugiem osoby Ale mozna od bezpieczyć wpisując /home public i wtedy kazdy po wpisaniu /home Zyczu by mógł się teleportować do chaty bez pozwolenia ale jak się ma /home private to wtedy nikt nie może. To by było realne

Człowieku wiesz co to role play, IC, OOC? xD

Polega to na naśladowaniu prawdziwego życia - w życiu możesz wyłamać, popsuć ROZJEBAĆ nawet drzwi, włamać się, handlować narkotykami itd. To NAŚLADOWANIE ŻYCIA

Pomogłem? Postaw: "✔ Lubie To"

Opublikowano

@Dawid bo to spamer już ma kilka kont :D;)

Spoko to dopiero zapowiedz ;) 60% że powstanie

A dla nie dowiarków grałem w wakacje na servie co był na 10 lub 20 slotów nie było miasta nawet porządnych sklepów wszystko w world edit zrobione przez całe wakacje tam grałem tak jak kilku stałych graczy było ich około 15 co dzień byli inni a tych stałych co byli co dzień i się zakumplowałem było około 5 reszta których widziałem że prawie co dzień są to było ich około 15 server się kręcił ale nie było vipa i po wakacjach zniknoł :( fajne się na nim grało bo to był prosty server 2 adminów i jeden pomocnik

więc nie mówcie mi ze nie będzie nikogo na tym servie logiczne że nikt nie będzie grał co dzień lub ze ten server nigdy się nie znudzi ale w MC gram rok i większość na serverach bo na singlu mi się nudziło nudziło mi się też na innych servach i z kumplami założyliśmy prywatny ale teraz chcemy grać z wami więc ...

Opublikowano

Jutro z kumplami pogadam jeśli będzie dobry pomysł to zaczniemy tworzyć mape na naszym starym servie ręcznie a potem wgramy ja na aktualny server ;)

Opublikowano

Jutro z kumplami pogadam jeśli będzie dobry pomysł to zaczniemy tworzyć mape na naszym starym servie ręcznie a potem wgramy ja na aktualny server ;)

Czy mogę pomóc w tworzeniu serva

Opublikowano

@TOP

Dodaj sporo rang, takich jak DJ, biznesmen, prezydent (!) czy nawet menel xD Odpowiednie przywileje dla nich, np. ta ostatnia klasa nie może wejść w odpowiednie miejsca lub prezydent - możliwość natychmiastowej teleportacji. Do tego potrzebne pluginy ;) Taki pomysł ^^

@Up

To samo pytanie ode mnie. W razie czego, jestem otwarty na kontakt na PW - w celu jakiejkolwiek pomocy przy serverze ;)

@EDIT

Możesz założyć jakieś miasta, nawet kraje, w których będą rozmieszczani nowi gracze (w danych krajach/miastach/wsiach itp. będą mogli startować w wyborach na ważniejsze stanowiska) Pomysł na przyszłość - jeśli przybędzie trochę osób/server się rozwinie :p P.S. Nie muszą być prawdziwe ;)

Masz problem w sprawie Battlefielda Heroes ??? Pisz na PW

Jeśli pomogłem, nie zapomnij dać LIKE

BFH Polska ;)

Opublikowano

@Dawid Jak będziemy tworzyć mapkę to owszem ;) jutro większość rzeczy wyjaśnię postaramy się otworzyć server do czerwca lub w czerwcu ( co nie znaczy ze nie będzie on prędzej )

jeśli sądzisz że to za szybko na postawienie serva to kolejny raz przypominam : TO MA BYĆ SERVER TESTOWY

chciałbym zobaczyć jak takie coś funkcjonuje ;)

Wie ktoś może jak zdobyć kod 5 lub 7 dniowy na crft serve na server wooden ?

Opublikowano

Dobra to ci którzy są chętni na pomoc niech napiszą na PW do mnie ;) a tu wyrażajcie swoją opinię na temat pomysłu na server

Kolega który dał linka na ten plugin o nałogach mam pytnie

znasz jeszcze jakieś ciekawe pluginy ?

@edit

@BFH tak mogło by być jeśli by było dużooo osób na servie ;)

pomyślę nad tym dla osób które będą pomagały to będą specjalne rangi ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...